Tags

detail maquette
In dit blogitem meer fotos dan tekst, maar het leek me een goed idee om de aandacht te vestigen op het Pipers schaalmodel van Centraal Londen in The Building Centre. Het is een goed hulpmiddel om een overzicht van de layout van de stad te krijgen. Iets dat op grondniveau nog wel eens verwarrend of onzichtbaar is, is in het model goed zichtbaar.
Het schaalmodel is neergezet door de NLA in de Main Gallery van The Building Centre in Store Street 26 en is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren (zie hier). De schaal van het model is 1:1500 en nieuwe en geplande gebouwen met een goedgekeurde planningsaanvraag zijn gekenmerkt met een witte kleur.

The Building Centre

The Building Centre (Bron: buildingcentre.co.uk)

The Building Centre Trust is 14 januari 1963 opgericht als een onafhankelijk goed doel om onderwijs, onderzoek en culturele activiteiten te organiseren op het gebied van stedebouw. Het gebouw heeft diverse tentoonstellingruimten waar moderne ontwerp- en constructiemethoden en materialen geshowd kunnen worden. Er is een boekwinkel in het gebouw die gerund word door RIBA Enterprises en waar, behalve boeken over constructie, architectuur en ontwerp, ook ook een goede collecte boeken over Londen te vinden is.

Zoals altijd zijn mijn fotos gemaakt met een kleine digitale camera, dus verwacht geen fotografische wonderen. Ik hoop je alleen een idee te geven waarom je zelf naar het Building Centre zou moeten gaan.

scale model of London in The Buildiing Centre, Store Street 6

maquette in The Buildiing Centre, Store Street 1

maquette in The Buildiing Centre, Store Street 2

maquette in The Buildiing Centre, Store Street 3

maquette in The Buildiing Centre, Store Street 4

maquette in The Buildiing Centre, Store Street 5

Advertenties